chrome firefox opera safari iexplorer

Скільки коштує зібрати дитину до школи

13 серпня 2014 о 15:40

Літні канікули на фінішній прямій. Учні налаштовуються на навчання, їхні батьки збирають гроші. Нині мати у родині школяра майже розкіш. Приладдя дорожчало щороку, однак у 2014-му стрибок цін просто рекордний. Свого піку він сягнув саме у серпні. 

Причина всьому долар! Він росте у ціні, а от доходи населення стабільно низькі. Такий дисбаланс змушує турботливих батьків вже нині задуматись, з чим першого вересня відправлять своє чадо до школи. 

300 гривень і це, як кажуть, по-дрібницям. Аби укомплектували ранець школярика готуйте не менше пів тисячі.

Найдешевший зошит на полицях – 1.20-ть. Подібний близько 10 років тому вартував 25 копійок, а за радянських часів навіть 2. Важко уявити яке буде подорожчання у майбутньому якщо зараз воно відбувається набагато швидше ніж раніше. Середня вартість атласу – 15 гривень. А якщо такий потрібно на кожний предмет. Рахуйте!!!! Добре хоч підручники у школах є. Від 1 до 5 — го класу дітей забезпечать повністю. З 6-го починаються проблеми. Тому дітей просять ставитися до казенного охайно, аби на більше поколінь вистачило, розповідає Олег Фасоля. На роботі нещодавно призначений директор департаменту освіти і науки 3 день. Освоюється на робочому місці та входить в курс справ. Нам розповідає про новітні джерела знань.

Інтернет, у разі труднощів з літературою, врятує школи. Нині, ним уміє користуватися певне кожен першокласник. До речі, їх цього року в області більше 1300-т. Їм навчальні заклади уже готові відкрити свої двері.

Джерело: 33tv.com.ua
Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути