Влітку організм втрачає дуже багато вологи через спеку, тому вкрай важливо саме у цей період не допустити зневоднення. Свіжі фрукти і овочі містять велику кількість води, тому налягати на них влітку корисно. Про те, які саме продукти володіють найбільшою кількістю корисної рідини, читайте далі.
Ягоди
Ягоди — соковитий, солодкий і неймовірно смачний продукт, який можна додавати в велику кількість страв. Приміром, у воду, соки, коктейлі, фруктові салати і йогурт.
Ягоди містять багато необхідних організму поживних речовин і, звичайно ж, воду. А чемпіонами за вмістом води серед ягід вважаються лохина і полуниця.
Грейпфрут
Тим, хто хоче скинути непотрібні кілограми, а також уникнути зневоднення влітку, слід включити в свій раціон грейпфрут. Цей фрукт містить велику кількість води, а також сполуки, які сприяють спалюванню жиру.
Крім того, споживання грейпфрутів допомагає знизити рівень холестерину і стабілізувати рівень цукру в крові.
Грейпфрути також можна додавати у воду, соки і фруктові салати.
Кавун
Кавун — один з найбільш популярних літніх продуктів, який є чудовим джерелом гідратації. Кавун містить 91% води, а також потужний антиоксидант лікопен, який допомагає боротися з раком.
Шматочки кавуна — смачне доповнення до коктейлів і фруктових салатів.
Огірки
Огірки містять більше води, ніж кавун — 96,7% , а також важливі поживні елементи. тому вони незамінні в літню спеку.
Огірки можна їсти свіжими, додавати в салати, соуси, коктейлі і прикрашати бутерброди.
Помідори
Помідори — смачна закуска, багата водою та поживними речовинами, необхідними нашому організму. Вони також містять антиоксидант лікопен і відмінно підходять в якості доповнення практично до будь-якої страви.
Селера
Селера багата фолієвою кислотою, клітковиною, вітамінами А, С і К, а також містить велику кількість води. Вона допомагає нейтралізувати шлункову кислоту, допомагаючи позбутися від печії.
Селеру можна споживати в якості перекусу сирою, з хумусом або арахісовим маслом або додавати в зелені коктейлі або салати.
Зелений перець
Зелений перець містить 93,9% води і потужні антиоксиданти. Це відмінна закуска для тих, хто худне і прекрасний перекус після 18.
Крім цього можете спробувати додати зелений перець в смузі та коктейлі.
Шпинат
Шпинат багатий калієм, лютеїном, фолієвою кислотою і клітковиною, а також відрізняється високим вмістом води (91,4%). Одна чашка шпинату — 15% від рекомендованої щоденної порції вітаміну Е, важливого антиоксиданту, який бореться з вільними радикалами.
Додавайте шпинат в салати, пюре або просто прикрашайте бутерброди.
Пальчикова морква
Пальчикова морква містить більше води, ніж повнорозмірна — 90,4%. А, крім того, багата вітамінами А і С, бета-каротином і є відмінним джерелом клітковини.
Пальчикова морква сама по собі хороший перекус і з соусами, а також прекрасне доповнення до салатів, супів і багатьох інших страв.