chrome firefox opera safari iexplorer

21 вересня в Москві пройде Марш миру «проти фашизації Росії»

11 вересня 2014 о 12:38

Мерія Москви погодила Марш миру 21 вересня проти агресії Росії в Україні.

Про це УНІАН повідомив російський опозиціонер Борис Нємцов. 

«Мерія Москви погодила Марш миру 21 вересня. Збір на Пушкінській о 16.00. Початок руху бульварами до проспекту Сахарова о 17.00. Головне гасло — досить брехати і воювати. Зараз на сході України крихке перемир'я. Крихке воно тому, що, за великим рахунком, не влаштовує ні Путіна, ні Порошенка. Путін замість Новоросії від Луганська і Донецька до Одеси отримає жалюгідну частину Донецької і Луганської областей. А Порошенко не може змиритися з фактичним розчленуванням сходу України. Так що наша масова участь у Марші — це примус до миру», — сказав Нємцов.

Він наголосив, що на війні на сході України загинуло 3 тис. росіян і українців, у тому числі російські солдати з 76-ї, 98-ї дивізій ПДВ, 31-ї бригади ПДВ, 17-ї, 18-ї, 19-ї і 9-ї мотострілкових бригад. «І хоч би скільки офіційна влада брехала, що наших солдат там не було, могили і похоронки від матерів і дружин не приховаєш», — наголосив Нємцов

Політик також повідомив, що Марш миру — загальногромадянський, і вперше за довгі місяці об'єднав всю демократичну опозицію. «У ньому візьмуть участь РПР-Парнас, «Солідарність», «Яблоко», Партія прогресу Навального, «Партія 5 грудня» і «Демвибір», — сказав він.

«Цей Марш — проти ненависті і фашизації Росії, за мир не тільки з Україною, а й усередині Росії. Перекошене ненавистю і брехнею обличчя самі знаєте кого дорого обходиться російському народу. Коли навколо вороги, до народу немає діла. На тлі війни, під шумок скорочують витрати на охорону здоров'я і виганяють з роботи лікарів. І так по всій країні», — заявив Нємцов. 


Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути