chrome firefox opera safari iexplorer

Кожен другий українець вважає себе трудоголіком

30 вересня 2014 о 11:30

48% офісних працівників вважають себе трудоголіками. І половина з них звинувачує в цьому зовнішні обставини. Такі результати опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

На питання: «чи Могли б Ви назвати себе трудоголіком?» — 48% білих комірців відповіло ствердно. Цей показник знизився у порівнянні з аналогічним опитуванням в 2012 році. Тоді трудоголіками себе вважали 56% офісних співробітників. Не дивно, адже той обсяг роботи, який два роки тому здавався явним «перебором», в умовах масових скорочень та перерозподілу обов'язків видається цілком нормальним.

Варто відзначити, що тепер офісні співробітники більше схильні звинувачувати у своїй «тязі до роботи» зовнішні обставини. Про це говорить 26% опитаних. Ще 24% відповіли, що зараз важкі часи, тому робота розцінюється як засіб виживання. А ось начальника звинувачує набагато меншу кількість працівників — всього 10%. Зауважимо, що в 2012 році цей відсоток був удвічі вищим. Найбільше працівники українських офісів звикли «валити» все на себе (29%). Однак заради справедливості потрібно відзначити, що два роки тому ця цифра була ще вище. Тоді 39% говорили, що самі покладають на себе багато обов'язків.

Цікаво, що чим вища посада, тим більше працівник схильний бачити корінь свого працелюбства в собі самому. Серед тих, хто працює надто багато за власною ініціативою, ТОП-менеджерів і керівників — 47%, менеджерів середньої ланки — 27% і лінійних співробітників — 23%.

Що ж дає офісним співробітникам право вважати, що вони — трудоголіки? 32% опитаних вважають ознакою трудоголізму те, що вони часто затримуються на роботі, працюють у вихідні, а також завжди доступні для начальника і колег в телефонному або on-line режимі. Частина опитаних посилаються на самовідчуття. Наприклад, 18% з них заявили, що відчувають себе так, як ніби працюють цілодобово. Ще 14% зізналися, що робота для них завжди була на першому місці. 13% офісних співробітників вважають більш істотне виправдання — вони більше року не ходили у відпустку. 11% орієнтуються на думку оточуючих і вважають себе трудоголіками, тому що всі так кажуть. Цікаво, що кожному десятому дає право бачити себе в цьому амплуа те, що трудові досягнення — єдиний привід для гордості у їх житті.

Джерело: delo.ua
Розділи: Громадська думка

13 травня

Інші дати
Народився Володимир Підпалий
(1936,  с. Лазірки Полтавської обл. - 1973) - український поет, видавець. Автор збірок "Зелена гілка", "Повесіння", "В дорогу", "Вишневий цвіт", "Поезії", книжки для дітей "Кожна бджілка - немов лічилка".
Розгорнути
Народився Панас Мирний (Рудченко)
(1849, м.Миргород, Полтавська область - 1920) — український письменник, фольклорист, публіцист, громадський і культурний діяч. Автор романів «Хіба ревуть воли як ясла повні?», «Повія», п»єси «Лимерівна», повістей «Лихі люди», «Голодна воля».
«Земля, як хороша молода дівчина, сором'язливо спускала з свого тіла димчату сорочку ночі і відкривала своє пишне лоно. Сонце обливало його рожевим світом, цілувало тисячами своїх гарячих іскорок, гріло-пестило теплом свого проміння… Прокинулось усе.» (Панас Мирний).
Розгорнути