chrome firefox opera safari iexplorer

Популярний напій, який подовжує життя

02 вересня 2014 о 11:34

Французькі експерти прийшли до висновку про те, що вживання чаю здатне на 25% знизити ризик передчасної смерті. 

Дослідження вчених з Université de Paris René Descartes показало, що чай є кращим напоєм на нашій планеті. Адже при його регулярному вживанні ризик передчасної смерті знижується на цілих 25%. Така користь чаю пояснюється флавоноїдами — антиоксидантами, вельми корисними для серця, пише my.goodhouse.com.ua.

У дослідженні брали участь 131 401 осіб у віці від 18 до 95 років з низьким ризиком розвитку серцево-судинних хвороб, які відвідували один із профілактичних центрів Парижа в період з січня 2001 по грудень 2008. 

За цей період було зафіксовано 95 смертей від серцево-судинних хвороб і 632 смерті, не пов'язані з хворим серцем. Дослідники оцінювали рівень вживання чаю і кави з допомогою запитальників. З'ясувалося, що любителі кави мають більший ризик передчасної смерті від серцево-судинних хвороб, особливо якщо вони ще й курять при цьому. А ось любителі чаю на 25% рідше вмирали від хвороб, не пов'язаних з серцем, ніж люди, які взагалі не вживали цей напій.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути