chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні заборонили показ 9 російських фільмів і телесеріалів (список)

17 вересня 2014 о 10:32

Державне агентство з питань кіно заборонило показ в Україні 9 фільмів і телесеріалів російського виробництва.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Держкіно. За даними прес-служби, на підставі висновків Експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно — і відеофільмів, Державне агентство з питань кіно скасувало державну реєстрацію, або відмовило в ній 9 фільмам і телесеріалам російського виробництва: «Фальшива армія. Велика афера полковника Павленко» (реж. А.Грачов, Росія, 2009 рік, д/ф); «Другий забійний» (реж. С.Власов, Росія, 2013 рік); «Холодний круїз» (реж. И.Нурісламов, Росія, 2012 рік); «Честь самурая» (реж. Н.Якушева, Росія, 2012 рік); «Дозволь тебе поцілувати знову» (реж. Ю.Морозов, Росія, 2012 рік); «Ментовські війни 7» (реж. С.Раевский, Росія, 2013 рік); «Окреме доручення» (реж. Д.Аверін, Росія, 2012 рік); «Ментовські війни 4» (реж. Е.Абросімов, Росія, 2013 рік); «Просто Джексон» (реж. Л.Пляскін, Росія, 2012 рік). 

Згідно з висновком Експертної комісії, зазначені фільми визнані забороненими для телевізійного показу, публічного комерційного відео, домашнього відео на території України, а 3 з вищевказаних кінострічок отримали заборону і для кінотеатрального показу. 

Як зазначив голова Держагентства з питань кіно Пилип Іллєнко, «захист національного інформаційного простору є пріоритетом для Української держави. Ми повинні обмежити вплив російської пропаганди на українського глядача, в той же час Держкіно не має наміру обмежувати показ в Україні російських фільмів, які не несуть загрозу національним інтересам».

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути