chrome firefox opera safari iexplorer

Відомий скрипаль змінив програму виступу та вирішив присвятити його подіям в Україні

15 вересня 2014 о 13:07

У четвер, 18 вересня, в дрезденській Земпер-опері відбудеться концерт «Моя Росія» скрипаля Гідона Кремера і його камерного оркестру «Кремерата Балтика».

Концерт буде присвячений «драматичним подіям, пов'язаним з Росією і Україною», повідомляє Colta.ru.

Гідон Кремер вирішив замінити давно заплановану програму концерту в Земпер-опері.

«Я не можу залишатися байдужим до драматичних подій, пов'язаних з Росією та Україною, які дуже нагадують ситуацію в Європі напередодні Другої світової війни, — пише музикант. — Не знаю, що гірше — імперські амбіції політиків чи той факт, що більшість людей в сьогоднішній Росії схильні пасивно ставитися до промивання мізків і піддаються на маніпуляції ЗМІ».

«... Для мене справжня відданість країні або слухачам в тому, щоб служити духовним цінностям і не ставати „ляльками“ тих політиків, які, роблячи гучні й неправдиві заяви, викладають могутні доктрини, але при цьому абсолютно байдужі до людських страждань і трагедій. Плекаючи культурні традиції російського минулого, я хочу нагадати нашій аудиторії про інші цінності, що асоціюються з Росією», — каже він.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути