chrome firefox opera safari iexplorer

Конституційний суд взявся за мовний закон Ківалова-Колесніченка

10 жовтня 2014 о 14:45

Конституційний суд України відкрив провадження у справі щодо відповідності Конституції закону «Про засади державної мовної політики», відомого як «мовний закон Ківалова-Колесніченка».

За інформацією, розміщеною на сайті КСУ, в даний час проводиться підготовка справи до розгляду на пленарному засіданні суду, пише DT.UA.

Як повідомлялося, в липні 2014 року до КСУ надійшло подання групи народних депутатів щодо конституційності закону «Про засади державної мовної політики».

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла закон про мови авторства регіоналів Вадима Колесніченка і Сергія Ківалова 3 липня 2012 року. Прийняття цього закону викликало масові протести в Україні.

24 лютого 2014 року Верховна Рада проголосувала за скасування закону «Про засади державної мовної політики». Разом з тим, в.о. президента Олександр Турчинов відмовився підписувати документ. Таким чином, в даний час діє прийнятий в 2012 році закон про мови.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути