chrome firefox opera safari iexplorer

Плюси і мінуси вегетаріанства

13 жовтня 2014 о 10:15

Вегетаріанці харчуються горіхами, насінням, злаками, овочами і фруктами

Традиційна система харчування має міцну альтернативу — вегетаріанство. Вегетаріанцями вважають себе багато мільйонів людей. Деякі з них зовсім не розбираються в системі харчування, в плюсах і мінусах вегетаріанства, пише percare.ru. 

Вегетаріанці харчуються горіхами, насінням, злаками, овочами і фруктами. В таких продуктах міститься мало жиру, холестерину і жирних кислот. Отже, при вегетаріанської дієти практично неможливо набрати зайву вагу. До того ж, це запобігає деякій кількості захворювань. 

Але у вегетаріанської дієти є і мінуси. При цій дієті поживні речовини організм отримує не в такій великій кількості, як з рибних і м'ясних продуктів. Білок, вітамін В12, кальцій, цинк і залізо — їх можна отримати в достатній кількості тільки при нормальному харчуванні. Вегетаріанська дієта однозначно не виконує корисні функції, не така вже й корисна, як здається з першого погляду. 

Деякі з культуристів роблять величезну помилку — вони вибирають вегетаріанську дієту. Що потрібно культуристам? Білок, який при вегетаріанській дієті вони практично не отримають. Ця дієта дуже небезпечна, бо в ній недостатня кількість білків і вуглеводів, що призводить до анемії. До того ж у тих, хто віддає перевагу вегетаріанській дієті, лікарі часто спостерігають порушення роботи кишечника, нервової системи, функціонування організму.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути