chrome firefox opera safari iexplorer

В Ірпені з'явився сквер скульптур

20 жовтня 2014 о 16:40

18 жовтня в центрі міста Ірпінь урочисто відкрито сквер скульптур, над якими упродовж місяця працювала група київських скульпторів під керівництвом Миколи Білика.

У центрі Ірпеня представлено шість скульптур на міську тематику, які місяць створювали столичні скульптори Микола Білик, Юрій Багаліка, Михайло Горловий, Костянтин Добрянський, Леонід Козлов і Костянтин Синицький.

«Вже десь років двадцять в Україні практикуються скульптурні пленери під час яких створюються скульптури. Чим симпозіум характерний, що все робиться на очах. Спочатку була ідея створити роботи за мотивами творів відомого дитячого письменника Миколи Носова, який родом з Ірпеня, але від неї відмовилися, адже ми не ілюстратори, скульптура  більш символічний жанр. По закінченню  пленеру, скульптури встановлені на центральній площі міста, куди вони дуже гармонійно вписалися. До того ж там немає небезпеки, що їх хтось пошкодить, якщо б ми їх встановили приміром в парку» — розповів Cultprostir керівник скульптурного пленеру Микола Білик.

Проект скульптурного пленеру було втілено громадською організацією «Мій Ірпінь», головою якої є Ігор Борзило. Співорганізатором симпозіуму стала фундація «КультАура», за підтримки інтернет-платформи Cultprostir.

«Одна з найдивовижніших властивостей культури у тому, що вона проростає набагато швидше, ніж будуються залізниці, вводяться авіарейси і організовуються поставки товарів. Це емоційні речі, свідомі, сакральні. Якщо вони істинні, то всім зрозумілі» — говорить арт-куратор скульптурного пленеру Юрій Комельков.

Джерело: cultprostir.com.ua
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути