chrome firefox opera safari iexplorer

Лікувальні властивості хурми

20 листопада 2014 о 11:00

У хурмі міститься досить велика кількість вітамінів (вітаміни А, С, Р, глюкоза, сахароза, йод, калій, магній, залізо тощо) та антиоксидантів

Завдяки своєму унікальному складу вона справляє сильний вплив на організм:

— завдяки пектину ягода покращує травлення (служить зміцнюючим засобом при розладі шлунка);

— знижує ймовірність виникнення онкологічних захворювань (хурма — джерело бета-каротину);

— зміцнює серцево-судинну систему (живить серцевий м'яз, служить профілактикою для атеросклерозу, для чого лікарі рекоменудют щодня з'їдати 100 грамів фрукта.);

— виводить з організму солі натрію, має сечогінну ефектом;

— запобігає недокрів'ю і анемії (в хурмі велика концентрація заліза);

— служить профілактикою сечокам'яної хвороби (ця ягода — найкращий помічник у формуванні калієво-натрієвого балансу в організмі);

— поповнює нестачу йоду в організмі, завдяки чому знижує ризик запалення щитовидної залози;

— заспокоює нервову систему і тонізує весь організм в цілому.

Хурма — незамінний продукт при дієтичному харчуванні: всього лише один плід здатний сповна наситити організм. Дієтологи рекомендують хурму тим, хто хоче позбутися зайвих кілограмів — її солодкі плоди містять мало калорій. До речі, для того щоб підтримувати себе в тонусі, досить якраз однієї ягоди в день.

22 листопада

Інші дати
Народився Володимир Даль (Козак Луганський)
(1801, м.Луганськ –1872) – російський вчений, письменник. Прославився як автор «Тлумачного словника живої великоросійської мови».
Розгорнути