chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко просить зупинити видачу незаконних дозволів на промисловий вилов риби

21 листопада 2014 о 15:45

Народний депутат Микола Томенко звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням невідкладно втрутитися у ситуацію, що склалася з наданням Держрибагентством України дозволів та квот на незаконне промислове рибальство у внутрішніх водоймах.

Як стало відомо із засобів масової інформації, зокрема з повідомлень громадської організації «Громада рибалок України», Держрибагентство України всупереч положенням чинного законодавства України почало роздавати квоти на незаконне промислове рибальство у внутрішніх водоймах на наступний, 2015 рік.

У своєму зверненні Микола Томенко зауважує, що така діяльність Держрибагентства прямо ігнорує норми чинного законодавства, адже надає дозволи та квоти на здійснення рибогосподарської діяльності у водоймах, право на використання яких у рибогосподарських цілях ніхто з користувачів не отримував. Крім того, відповідно до положень Водного та Земельного кодексів України будь-яка діяльність з промислового вилову риби та інших видів спеціального використання водних біоресурсів у внутрішніх водоймах без проекту відведення земельної ділянки, рішення місцевої ради, договору оренди частини водного об’єкту та земельної ділянки є незаконною.

Отож, отримання права на використання водойм пов’язано зі сплатою коштів до Державного бюджету України. Таким чином, Державний бюджет України недоотримує десятки мільярдів гривень надходжень, зауважує народний депутат.

Він просить керівництво Уряду невідкладно втрутитися у ситуацію, вжити заходів щодо перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері надання Держрибагентством України дозволів та квот на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах, а також щодо скасування вже наданих цією установою дозволів.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Громадська думка

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути