chrome firefox opera safari iexplorer

Театр імені І.Франка не пустить на свою сцену О.Табакова і М.Пореченкова

11 листопада 2014 о 10:15

У Національному театрі імені Івана Франка не пустять на свою сцену Олега Табакова і Михайла Пореченкова. Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів генеральний директор театру Михайло Захаревич, передає УНН.

«Особисто я категорично проти того, щоб на нашій сцені виступали ті артисти, які своїми підписами або публічними спічами розпалювали міжнаціональну ворожнечу, оспорювали територіальну цілісність України. Таким артистам на головній драматичній сцені України місця немає», — підкреслив він.

Захаревич додав, що театр Франка — репертуарний, тому присутність або відсутність навіть найіменитіших гастролерів не настільки принциповий для системності та економічної успішності театру. Сума оренди для гастролерів — це сума аншлагової вартості репертуарного спектаклю, що становить близько 100 тис. грн.

На питання ZN.UA, чи можливі (гіпотетично) в найближчому майбутньому обмінні гастролі між франківцями та МХТ (як титульними театрами двох країн) на якихось неймовірно вигідних умовах, директор театру відповів негативно.

Нагадаємо, російський актор Михайло Пореченков під час візиту в самопроголошену «ДНР» стріляв по українських військових у Донецькому аеропорту.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти Пореченкова за підозрою в тероризмі. МВС також відкрило кримінальне провадження проти нього після появи відеоматеріалів із зони АТО, у яких актор у касці з написом «Преса» та у бронежилеті веде вогонь з крупнокаліберного кулемету.

Водночас після цього інциденту Державне агентство України з питань кіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки Кінематографістів України заборонило показ в Україні 69 фільмів за участю Пореченкова.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути