chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві підвищиться вартість проїзду

12 листопада 2014 о 17:00

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що столична влада буде змушена підняти вартість проїзду у столиці. 

Про це він написав у Твіттері. 

«Ціна проїзду в громадському транспорті має бути економічно обґрунтованою. Підвищення –захід непопулярний. Але ми будемо змушені це зробити», — написав міський голова. 

Коли саме відбудеться зростання вартості проїзду мер не уточнив. 

Кличко припускає, що ціна на проїзд у Київському метрополітені може зрости уже на початку 2015 року. 

«Я думаю, що, напевно, початок наступного року. Я не готовий назвати точну дату», — сказав Кличко. 

Він пообіцяв зробити все, щоб соціально незахищені верстви населення не відчули підвищення вартості проїзду в столичному транспорті. 

Як відомо, Кличко вже неодноразово заявляв, що у столиці треба підняти вартість проїзду. Так, перша заява пролунала ще у червні. 

Згодом міські чиновники виступили за підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столиці до 3 гривень уже з осені 2014 року. 

3 вересня Кличко заявив, що очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті, 21 вересня мер заявив, що проїзд у метро подорожчає вже найближчим часом. 

Також Кличко заявив, що міська влада планує підняти вартість проїзду в міській електричці, мовляв, собівартість поїздки уже становить 9 гривень. 

У свою чергу голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс заявив, що вартість проїзду у підземці зросте з 2 до 3,5 гривні з 1 січня 2015 року. 

Як відомо, КП «Київський метрополітен» уже почав готуватися до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введено нові проїзні квитки. 

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу. 

Жетони в касах вже не продають на станції «Поштова площа», «Кловська», «Театральна» та одному з вестибюлів станції «Героїв Дніпра». 

На станціях «Деміївська» та «Голосіївська» взагалі закрили каси. 

Станом на 12 листопада проїзд у метро коштує 2 гривні, у наземному транспорті — трамваї, автобусі, тролейбусі — 1,5 гривні. 

Навесні 2014 року подорожчав проїзд у маршрутках, зокрема, і тих, які обслуговує «Київпастранс». З 10 квітня поїздка у маршрутному таксі обходиться у 3,5-4 гривні.

Джерело: Моє місто
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути