chrome firefox opera safari iexplorer

У вишу Поплавського відібрали ліцензію — ЗМІ

26 листопада 2014 о 11:10

Поплавський багато років заробляв на схемі з «клоном» державного університету культури, платно навчаючи студентів у своєму приватному вузі.

Як повідомило джерело ZN.UA у Міністерстві освіти і науки, сьогодні Акредитаційна комісія при МОН анулювала ліцензію Приватного вищого навчального закладу «Київський університет культури», засновниками якого є ректор Михайло Поплавський з сином.

Рішення було прийнято одноголосно, відзначило джерело. Примітно, що раніше до цієї комісії входив і сам Поплавський.

Про схему з використанням Поплавським приватного «клона» Київського державного національного університету культури і мистецтв стало відомо завдяки журналістському розслідуванню Марії Землянской зі «Слідство.Інфо».

Згідно з цією схемою, Поплавський, будучи ректором національного університету культури, створив свій приватний виш із фактично такою ж назвою — Приватний вищий навчальний заклад «Київський університет культури», відомий як КУК. Його засновником стало ТОВ «Укрконцерт», засновниками якого, у свою чергу, є сам Поплавський з сином Олександром.

Студенти перші три курси числилися в КУК, за що платили чималі гроші. Однак за фактом навчання проходило на базі державного вишу. Тобто за такої схеми «справжній» університет культури щорічно недоотримував десятки мільйонів, які заробляв Поплавський.

В кінці жовтня цього року КУК звернувся до Міносвіти з проханням провести чергову акредитаційну експертизу (перевірку кожної спеціальності, яку необхідно проходити кожні п'ять років, інакше виш можуть позбавити ліцензії). Остання акредитація приватного «Київського університету культури» датована червнем 2010-го року. В січні 2014-го вишу була продовжена ліцензія. На обидва документа «добро» дав колишній міністр Дмитро Табачник.

Експертна комісія МОН прийшла з перевіркою за вказаною адресою в установчих документах. Однак виявилося, що виш фізично не існує, а тільки на папері.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути