chrome firefox opera safari iexplorer

В університету Богомольця відібрали ділянку зі спорткомплексом, що функціонує з 1957 року

26 вересня 2013 о 10:18

Вищий адмінсуд відмовився зобов'язати Управління Держкомзему в Обухівському районі Київської області відновити державний кадастровий номер на ділянку площею 10 гектарів, яку у 2003 році було надано Національному медичному університету імені Богомольця для розміщення спортивно-оздоровчого табору.

Як повідомляють Наші Гроші, підставою для такого рішення ВГСУ стало те, що 01.10.2010 регулятор визнав недійсним розпорядження Обухівської райдержадміністрації від 10.09.2002, яким ділянка була передана університету на праві постійного користування, а також повернув ділянку до земель запасу Козинської селищної ради.

Своє тодішнє рішення ВГСУ мотивував тим, що рішення про передачу землі у користування приймалося після набуття чинності нового Земельного кодексу, згідно з яким це було роботою не РДА, а селищної ради.

Згідно з матеріалами суду, Київський медичний університет ще в 1957—1959 роках отримав ділянку, на якій побудував комплекс студентського спортивно-оздоровчого табору, який безперервно функціонував протягом 50 років до сьогоднішнього дня.

Самі будівлі табору належать до державної власності, протягом 1998—2003 університет приводив правовстановлюючі документи на ділянку відповідно до чинного законодавства.

Розділи: Суспільство