chrome firefox opera safari iexplorer

Українські видавництва створюють «Бібліотечку для Донбасу»

11 листопада 2014 о 18:47

Триває акція зі збору книг «Бібліотечка для Донбасу», започаткована Держкомтелерадіо за ініціативою уповноваженого Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко.

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Державного комітету телебачення і радіомовлення.

За час акції українські видавці направили тисячі книжок у школи Донецької та Луганської області, у місця, де мешкають вимушені переселенці з Криму та Донбасу, військові шпиталі та лікарні, де перебувають поранені українські бійці, учасники АТО.

Нещодавно про своє бажання підтримати благодійну акцію та безкоштовно передати навчальну, методичну, художню та дитячу літературу школам, які знаходяться у зоні АТО, заявили ТОВ «Видавничий дім «ОСВІТА», ТОВ ПКФ «БАО» та ТОВ «Видавництво ФОЛІО».

Нагадаємо, що в благодійній акції із збору книг «Бібліотечка для Донбасу» вже взяло участь понад 50 українських видавців. Про початок акції було заявлено наприкінці серпня під час проведення Київської книжкової виставки до Дня знань, її підтримали учасники Форуму видавців у Львові.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути