chrome firefox opera safari iexplorer

Держкіно заборонила 71 фільм за участі Охлобистіна

09 грудня 2014 о 17:05

Експертна комісія з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Держкіно заборонила 71 фільм та серіал за участі російського актора Івана Охлобистіна.

Актор нещодавно нелегально приїхав на територію України, виступив перед терористами у Донецьку і зробив декілька скандальним заяв на підтримку «ДНР».

Про це повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що після приїзду Охлобистіна у Донецьк Держкіно запланувало переглянути дію державних прокатних посвідчень на фільми за участю Івана Охлобистіна, про повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко. Засідання Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів відбулося сьогодня, 9 грудня.

До Держкіно також звернулася Національна рада з питань телебачення і радіомовлення з проханням розглянути можливість відкликання прокатних посвідчень фільмів і серіалів за участі Івана Охлобистіна.

Водночас новопризначений віце-прем'єр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявив, що фільми з Іваном Охлобистіним будуть заборонені.

Раніше перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк у коментарі «Телекритиці» сказала, що телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі Івана Охлобистіна, не чекаючи заборон.

Нагадаємо, 4 листопада Держкіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня приїжджав до Донецька та стріляв з кулемету в бік українських військових у донецькому аеропорту.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути