chrome firefox opera safari iexplorer

Промисловці наполягають на невідкладному ухваленні закону про вивіз української деревини за кордон

21 січня 2015 о 16:09

Всеукраїнська асоціація деревообробної промисловості та Федерація роботодавців України звернулись до членів парламентського Комітету з питань екологічної політики, де висловлюють свою підтримку та наголошують на необхідності якнайшвидшого ухвалення у парламенті законопроекту про заборону експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді.

У зверненнях наголошується, що останнім часом експорт лісу як сировини набув масового характеру, що спричиняє дефіцит даного виду продукції для вітчизняних деревообробних підприємств, і як наслідок – скорочення робочих місць, згортання виробничих потужностей тощо. За таких умов значна додаткова вартість переробки деревини створюється не в Україні, а за кордоном, де й осідають кошти як у вигляді заробітної плати робітникам, так і при оподаткуванні готової продукції. При цьому, Україна також не отримує значних надходжень до бюджету внаслідок того, що частина фірм, які скуповують українську деревину, перепродують її третім країнам або іншим фірмам.

Всеукраїнська асоціація деревообробної промисловості та Федерація роботодавців України звертаються з проханням підтримати національні деревообробні підприємства та врешті-решт на законодавчому рівні заборонити експорт лісопродукції у необробленому вигляді.

Як відомо, Голова Комітету ВР з питань екологічної політики Микола Томенко – один із співавторів законопроекту щодо заборони вивозу української деревини за кордон (реєстр. № 1362). Цей проект закону був одноголосно підтриманий Комітетом з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Даний законопроект за авторством групи народних депутатів (10 народних депутатів з різних фракцій) пропонує введення тимчасового 10-річного мораторію на вивезення української деревини за кордон.

Розділи: Довкілля

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути