chrome firefox opera safari iexplorer

У неділю в Києві пройде Марш солідарності проти тероризму і пам'яті жертв теракту під Волновахою

17 січня 2015 о 09:09

18 січня у Києві відбудеться Марш солідарності проти тероризму і пам'яті жертв теракту у Волновасі, внаслідок якого загинуло 13 осіб. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Ми з братом приєднуємося до ініціативи громадськості і в неділю прийдемо на марш солідарності проти тероризму і пам'яті жертв теракту у Волновасі. Закликаю усіх долучатися! Збираємося на Михайлівській площі в столиці», — написав міський голова Києва.

Акція розпочнеться о 14.00.

Учасники вирушать ходою за маршрутом: Михайлівська площа – Європейська площа – вул. Грушевського – вул. Липська – вул. Інститутська – Майдан Незалежності, де відбудеться молебень і запалять свічки пам'яті за жертвами тероризму.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня під час обстрілу бойовиками автобуса під Волновахою Донецької області загинули 12 і дістали поранень 17 мирних громадян. Також був поранений 1 військовослужбовець. Пізніше стало відомо про 13 загиблих.

15 січня в Україні було оголошено День жалоби за загиблими.

У соціальних мережах українські користувачі розпочали акцію «Я є Волноваха».

Також 18 січня у центрі Москви російська опозиція організує акцію “Ми всі Волноваха”.

Джерело: kiev.unian.ua
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути