chrome firefox opera safari iexplorer

Україна і Польща домовилися про спільну підготовку вчителів польської та української мов

19 січня 2015 о 17:23

Україна і Польща домовилися про спільну підготовку вчителів української та польської мови для потреб національних меншин, а також про обмін студентів. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт, якого цитує Інтерфакс.

«З міністром середньої освіти Республіки Польща ми підписали угоду про співпрацю, яка стосується вчителів української та польської мови, які обслужать інтереси національних меншин: українців у Польщі та поляків в Україні», — сказав Квіт напередодні засідання Кабінету міністрів у понеділок.

За його словами, цей документ регламентує технічні питання підготовки зокрема перетину кордону, порядок стажування, забезпечення та інші питання.

Міністр нагадав, що цей документ був запропонований для підписання в ході візиту президента України Петра Порошенка до Польщі місяць тому.

Квіт також розповів, що обговорив з міністром вищої освіти Польщі питання про обмін студентами.

«Уже поїхало сто студентів з Донбасу на навчання до Польщі, цього року поїде ще 350 студентів», — сказав Квіт.

Він пояснив, що з цих 350 осіб 300 — студенти та 50 — аспіранти. Навчання триватиме один рік без видачі диплома.

Джерело: life.pravda.com.ua
Розділи: Новини освіти

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути