chrome firefox opera safari iexplorer

Українці можуть мати одночасно два діючі закордонні паспорти, — ДМС

21 січня 2015 о 17:50

Громадяни України мають право оформити два закордонні паспорти. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив керівник прес-служби Держміграційної служби Сергій Гунько.

Українці можуть оформити біометричний паспорт, навіть якщо вже мають у наявності закордонний паспорт старого зразка.

«Ті документи, які видані раніше, вони будуть діяти до завершення свого терміну дії. Вони жодних обов'язкових вимог з заміни не мають. Більш того, кожна людина по законодавству України має право мати два, одночасно два діючих закордонних паспорти, і тому, якщо у людини є старий документ, то вона може користуватися ним і паралельно оформити собі ще й біометричний», — заявив Гунько.

І також повідомив, що громадяни можуть оформити і небіометричний паспорт — це аналог старого паспорту, але він видається на основі нової системи.

«Нічого нового не буде, крім відбитків пальців. Треба розуміти, що на сьогоднішній день міграційна служба видає два типи закордонних паспортів, це паспорт з електронним чіпом — це біометричний паспорт і паспорт без електронного чіпа — це аналог того старого зразка який був, просто новий дизайн, новий паспорт. Він видається на основі нової системи, але це не біометричний паспорт. Це пов'язано з тим, що законодавством передбачено, що кожна людина може відмовитися від біометрії та оформити звичайний паспорт», — додав керівник прес-служби.

Джерело: uazmi.org
Розділи: Туристичні новини

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути