chrome firefox opera safari iexplorer

Чехія прийме на оздоровлення 90 дітей з України

03 лютого 2015 о 17:12

30 українських дітей віком від 10 до 15 років прихали на відпочинок до Чехії на запрошення міністра закордонних справ країни Любомира Заоралека. Про це УНН повідомля з посиланням на «Радіо Свобода».

У зв’язку з приїздом українських дітей міністр Заоралек заявив, що потрібно шукати мирне вирішення конфлікту в Україні.

За його словами, «конфлікт на Сході України не має воєнного вирішення», і ЄС потрібно шукати дипломатичні шляхи вирішення кризи.

Українські діти в Чехії відпочиватимуть два тижні, для них підготовлена спеціальна культурна і освітня програма, а також зустрічі з чеськими ровесниками.

Загалом, цьогоріч Чехія прийме на оздоровлення 90 дітей з України. До другої групи увійдуть діти зі Сходу України, а в третю — діти-сироти. З цією метою чеський уряд ухвалив спеціальний план, виділивши для його реалізації в перерахунку понад 2 мільйони доларів США. Крім МЗС Чехії, відпочинок дітей з України взяло під свою опіку Міністерство внутрішніх справ.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство

23 жовтня

Інші дати
Народився Пилип Козицький
(1893, с. Летичівка, Черкаська область – 1960) – український композитор, музикознавець, педагог, громадський діяч. Один з організаторів і керівників Музичного товариства імені Миколи Леонтовича.
Ой одна я, одна, Як билиночка в полі, Та не дав мені бог Ані щастя, ні долі. Тілько дав мені бог Красу – карії очі, Та й ті виплакала В самотині дівочій. (слова Тараса Шевченка, музика Пилипа Козицького)
Розгорнути