chrome firefox opera safari iexplorer

Кошти на оздоровлення депутатів пропонують витратити на оздоровлення дітей

14 червня 2013 о 11:52

Народний депутат Микола Томенко нагадав, що, на жаль, Верховна Рада не підтримала його та інших народних депутатів законопроект стосовно ліквідації низки пільг, до яких відноситься, зокрема, і матеріальна допомога на літнє оздоровлення депутатів.

«Сьогодні в опозиції тривають дискусії стосовно того, як діяти з цією фінансовою депутатською пільгою. Деякі депутати від опозиції вирішили відмовитись від цих коштів, деякі вважають, що ними можна скористатися. Натомість, скористатися цими грошима для себе – неправильно з моральної точки зору, залишити їх в бюджеті – означає дати можливість скористатися ними владі», — вважає політик.

Отож, на його думку, треба шукати інший шлях. Він полягає в тому, що опозиція, наприклад, може публічно визначити тих людей або ті об’єкти, що потребують допомоги щодо лікування та оздоровлення, і допомогти їм.

За словами М. Томенка, його зустрічі з виборцями свідчать, що нинішнє лікування та оздоровлення дітей у дитсадочках та дитячих лікарнях перебуває у тотально занедбаному стані. Тому, на його переконання, було би правильно, щоб гроші на оздоровлення депутатів пішли на оздоровлення дітей.

У всякому разі, Микола Томенко повідомив, що він збирається свої кошти на оздоровлення використати на допомогу дитячим садочкам, після чого публічно поінформує громадськість про їхнє використання.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути