chrome firefox opera safari iexplorer

Директорів низки столичних шкіл спіймали на фінансових зловживаннях

10 лютого 2015 о 16:48

Правоохоронні органи відкрили низку кримінальних проваджень за фактами фінансових зловживань у столичних школах, деякі директори шкіл відсторонені від виконання обов’язків, а деякі – звільнені. Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє сайт мерії.

«Ми отримуємо велику кількість скарг від батьків щодо ефективності використання благодійних внесків, які вони сплачують. Уже виявлені численні порушення та факти зловживань, відкрито кримінальні провадження, директори окремих шкіл відсторонені від виконання обов’язків, а деякі – звільнені з посад», – повідомила Старостенко.

Водночас вона зауважила, що не всі керівники шкіл визнають свою провину.

«Деякі з них намагаються всіма силами втриматися на посаді, підбурюють батьків, організовують мітинги та пікети», — розповіла чиновник.

Вона наголосила, що знизити рівень корупції у школах можна, якщо за витрачанням коштів за призначенням слідкуватимуть саме батьки.

«Лише 25% освітніх закладів Києва мають офіційно зареєстровані благодійні фонди, які можна проконтролювати. Тому ми закликаємо батьків відповідально ставитися до своїх коштів та не лише слідкувати за ними, а й вимагати звітності за використані благодійні внески. Адже лише в минулому році їх було зібрано на суму в розмірі 45 мільйонів гривень», – сказала Старостенко.

Вона також закликала батьків, у разі виявлення корупційних фактів, звертатися до Департаменту освіти і науки КМДА або до районних управлінь освіти.

Джерело: kiev.pravda.com.ua
Розділи: Новини освіти

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути