chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкультури планує відкрити музей, присвячений Євромайдану

09 лютого 2015 о 13:06

Міністерство культури планує створити музейний комплекс, присвячений «Революції гідності», до річниці трагічних подій на Майдані 18-20 лютого.
Про це на брифінгу повідомив віце-прем'єр-міністр — міністр культури В'ячеслав Кириленко. З його слів, цю ідею затвердили на засіданні Міністерства культури в четвер.

«Це буде музей „Майданів“, подій 1990, 2004 і 2014 років, коли наш народ боровся за свою волю й незалежність», — повідомив він.

Комплекс складатиметься з безпосередньо музею й меморіальної зони.

Під музей планується обладнати Міжнародний центр культури й мистецтв, також відомий як Жовтневий палац.

Кириленко зазначив, що спочатку музей планувався в будівлі Українського будинку, але від ідеї відмовилися через його «тоталітарну обстановку».

Проблемою в створенні комплексу Кириленко назвав незгоду Федерації профспілок як власників Жовтневого палацу віддати будівлю під музей.

«Цю проблему необхідно вирішити на законодавчому рівні, тому депутати 5 фракцій уже запропонували підготувати законопроект про необхідність облаштування такого знакового музею», — сказав він.

Кириленко вважає необхідним рішення питання в найближчий термін для поваги пам'яті героїв.

Як повідомляло агентство, Верховна Рада рекомендувала Кабінету Міністрів розглянути питання про створення в Києві меморіального комплексу пам'яті героїв України.

Джерело: ukranews.com
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути