chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні створять музей В’ячеслава Чорновола

28 квітня 2015 о 13:04

У міністерстві культури України готові взятися за створення музея В’ячеслава Чорновола. Про це, 23 квітня, заявив міністр культури В’ячеслав Кириленко. Новину повідомляє «Преса України».

При цьому В’ячеслав Кириленко розповів, що планується створити Музей національно-визвольного руху, який увійде до вже  анонсованого Музею радянського тоталітаризму.

«Ми сьогодні коротко говорили із директором Музею шістдесятництва про створення музею В’ячеслава Чорновола. Я готовий його створити. Але потрібно щоб цю ідею підтримали дисиденти. Музейники ж мають розробити концепцію створення такого музею», — сказав В’ячеслав Кириленко.

Нагадаємо, в найближчому майбутньому в Україні може з'явиться музей тоталітаризму.

За словами Кириленка, такий музей має бути створений для того, щоб майбутні покоління добре розуміли всю жорстокість тоталітарних ідей і, щоб в майбутньому уникнути повторення приходу до влади в Україні любих тоталітарних правителів.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути