chrome firefox opera safari iexplorer

Музей історії Великої Вітчизняної війни перейменують

18 травня 2015 о 10:10

Музей історії Великої Вітчизняної війни буде перейменовано у зв'язку з набуттям чинності законів про декомунізацію. Про це заявив віце-прем'єр-міністр культури В'ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба КМУ.

«Перед прийняттям остаточного рішення відбудеться громадське обговорення нової назви музею. назва, яка може бути прийнятною, — Музей історії України у Другій світовій війні», — зазначив Кириленко.

Також він зауважив, що до назви можуть бути внесені корективи.

«Експозиція цього музею має представити і поточний українсько-російський військовий конфлікт, в якому Україна боронить свою незалежність», — додав Кириленко.

Як відомо, 15 травня президент Петро Порошенко підписав закони про декомунізацію — «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки»; «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917—1991 років»; «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939—1945 років» та «Про правовий статус і пам'ять борців за незалежність України у ХХ столітті».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути