chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні створять іномовний та військовий телеканали

23 лютого 2015 о 11:10

Упродовж місяця Міністерство інформаційної політики України запустить телеканал іномовлення Ukrainian Tomorrow.

Про це повідомив міністр інформаційної політики України Юрій Стець у Львові 22 лютого під час робочої поїздки, передає ZIK з посиланням на УНІАН.

За його словами, телеканал стане противагою російським пропагандистським каналам, зокрема Russia Today, які зараз активно працюють на теренах Європи. Він буде створений, як і планувалося, на базі телеканалів БТБ та УТР.

«Телеканал БТБ від Нацбанку за два тижні передадуть міністерству, і упродовж місяця запрацює Ukrainian Tomorrow», – повідомив пан Стець та уточнив, що канал іномовлення функціонуватиме на кошти Державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» (УТР). «Цих коштів буде недостатньо, і тому фінансову підтримку надаватимуть наші партнери із Європи та Сполучених Штатів Америки. Це має бути високоякісний канал, який транслюватиметься по всьому світі», – додав міністр.

Він також нагадав про плани створити військовий канал: «Президент України поставив завдання упродовж місяця-двох запустити військовий канал. Ми передамо його Міністерству оборони України. Це буде канал наших Збройних сил».

Як відомо, в Україні вже існують приватний канал іномовлення Ukraine Today, що належить телевізійній групі «1+1 медіа» Ігоря Коломойського, та державний канал іномовлення «Всесвітня служба УТР», а також міжнародні версії Першого національного – «Перший Ukraine», «1+1» – «1+1 International» та «Інтер» – «Інтер+».

Нагадаємо, ще в грудні 2014 року міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що на технічній базі телеканалу БТБ (ТОВ «Банківське телебачення»), який належить Національному банку України, повинно бути створено канал іномовлення.

У лютому стало відомо, що до 31 березня БТБ мають передати Міністерству інформаційної політики. Наразі БТБ продовжує здійснювати циклове мовлення на супутнику, водночас припинивши мовити в цифровому мультиплексі МХ-5. З каналу було скорочено 90 % колективу, близько року він уже не отримує фінансування від власника (Нацбанку).

На початку лютого Юрій Стець також анонсував, що в Україні найближчим часом планується створення військового каналу відповідно до розпорядження Президента України.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути