chrome firefox opera safari iexplorer

Восени у Львові пройде Конгрес культури країн Східного Партнерства

28 лютого 2015 о 12:07

У вересні цього року Львів вперше прийматиме “Конгрес культури країн Східного Партнерства” — масштабну міжнародну зустріч діячів мистецтва, менеджерів та аніматорів культури, представників міністерств, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, наукових кіл та засобів масової інформації, з метою спонукання до ефективної і тривалої транснаціональної співпраці, розвитку, інтеграції спільнот та активізації діалогу в культурі. Про це УНН повідомили у прес-службі мерії.

Конгрес відбудеться у Львові 4-6 вересня 2015 року. “Культура і кризи: ризики, можливості, еволюція” — так звучатиме головна тема, навколо якої дискутуватимуть учасники Конгресу.

“Ми спільно з нашим польськими колегами виграли грант на проведення у Львові IV Міжнародного конгресу „Культури країн Східного Партнерста“ — це величезна, грандіозна культурна подія, яка буде 4-6 вересня у Львові. Окрім пленарних засідань, наша головна мета полягає у тому, щоб ця подія не була лише засіданнями тільки в середовищі культурних менеджерів шести країн Східного партнерства і чотирьох європейських країн, а щоб місту було помітно і зрозуміло, що відбувається велика культурна подія. Вже є 12 країн, а це 400 учасників. Заплановано понад 25 культурних акцій”, — розповіла начальник управління культури ЛМР Ірина Магдиш.

Співорганізаторами є Міністерство закордонних справ Польщі, українсько-польська фундація “ТрансКультура”, Львівська міська рада, Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, ГО “Інститут Актуального Мистецтва”, Мистецьке Об’єднання “Дзиґа” та інші авторитетні інституції.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути