chrome firefox opera safari iexplorer

5 заповідей вічної молодості

31 березня 2015 о 12:47

Міжнародна група лікарів, психологів і дієтологів розробила 5 заповідей, дотримуючись яких, ми зуміємо дещо продовжити і зробити приємнішим наше земне існування.

Не переїдайте!
Замість звичних 2.500 калорій задовольняйтеся 1.500. Тим самим ви влаштуєте розвантаження своїм клітинам і підтримаєте їх активність. Клітини швидше оновлюються, і організм стає менш сприйнятливим до захворювань. Харчуйтеся врівноважено: їжте небагато, але й не занадто мало.

Спробуйте знайти роботу, яка найкраще підходить вам!
Робота сприяє моложавості, стверджують французи. Той, хто не працює, виглядає на п’ять років старше. Деякі професії, на думку соціологів, допомагають зберегти молодість. До їх числа відносяться професії диригента, філософа, художника і священика.

Майте на все власну точку зору
Свідома всього людина значно рідше впадає в депресію і буває пригніченою, ніж той, хто лише пасивно пливе за течією.

Спіть у прохолодній кімнаті
Доведено: хто спить при температурі 17-18 градусів, довше залишається молодим. Причина полягає в тому, що обмін речовин в організмі й прояв вікових особливостей залежать також і від температури навколишнього середовища.

Час від часу бавте себе
Іноді всупереч усяким рекомендаціям щодо здорового способу життя дозволяйте собі ласий шматочок. А якщо вам дуже сподобалося нове плаття, або сумка, не слід одразу ж думати про економію.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути