chrome firefox opera safari iexplorer

«Сім» жіночих історій

22 березня 2015 о 14:00

Українська прем'єра п’єси «Сім» відбудеться 26 березня 2015 року.

«Сім» жіночих історій (Seven) – це унікальна документальна п’єса, що складається з інтерв’ю семи активісток, що борються за права жінок по всьому світу. Саме їх історії життя та боротьби стали джерелом натхнення: Фаріда Азізі (Афганістан), Інес Маккормак (Північна Ірландія), Марина Пісклакова-Паркер (Росія), Анабелла Де Леон (Гватемала), Мухтар Май (Пакистан), Му Сокуа (Камбоджа) та Хафсат Абіола (Нігерія).
Формат п’єси – це сценічні читання, які виконуються видатними людьми країни або місцевості, яка приймає «Сім».

«Сім» є потужним проявом боротьби за демократію та права людини. 7 жіночих історій розповідають про боротьбу з дискримінацією, домашнім насильством, сексуальними знущаннями та порушенням прав жінок, як у власному житті, так і в суспільстві в цілому.
П’єса мандрувала світом, була показана понад 150 разів у 35 країнах. Зокрема читання 7 відбулися в Європарламенті у Брюселі, на базі НАТО (у виконанні генералів командування НАТО), а також у Нью-Йорку за участі оскароносної акторки Меріл Стріп, яка прочитала роль Інес Маккормак.
Авторки п’єси «Сім»: Пола Сізмар, Кетрін Філу, Гейл Крігел, Керол К. Мек, Рут Мергреф, Анна Дівір-Сміт та С’юзен Янковітц.

Режисер української постановки — Олександр Крижанівський.

Показ вистави «Сім» в Україні став можливий завдяки компанії «Hedda Produktion AB», Vital Voices Global Partnership, Шведському Інституту, Посольству Швеції в Україні та Міжнародному благодійному фонду «Український жіночий фонд».

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути