Крабові палички
Тут все просто, досить запитати, де у краба палички? Це повністю генно-модифіковане творіння людини. До цих пір жодна лабораторія не може визначити, з чого зроблений цей диво-продукт.
Риба малосольна в пластикових коробках
Якщо ви купуєте таку, майте на увазі, що консервантів там більше, ніж самої риби. Оскільки термін зберігання малосольної риби дуже маленький і то перебувати вона повинна виключно в олії.
Арахіс
Цей горіх, звичайно, корисний для здоров’я. Точніше був до тих пір, поки він не став генетично модифікованим. Завдяки чужорідним генам, він може як завгодно довго зберігатися і мати прекрасний вигляд. І природно, його не їстимуть комахи, тому, що черв’яки хімії не їдять. А от у людини це продукт може викликати різні алергічні реакції, аж до анафілактичного шоку. Плюс, він згущує кров і призводить до ожиріння, завдяки високому вмісту жирів. Так що людям, схильним до гіпертонії, варикозного розширення вен і алергій, слід бути дуже обережними з цим продуктом.
Газовані напої, особливо солодкі
Якщо проста газована вода вимиває корисні солі з організму (тому її можна пити не більше 1 склянки на день), то солодка викликає спрагу і звикання. А штучні барвники та Е211 – бензоат натрію, викликають порушення обміну речовин.
Ковбасні вироби
Ось зараз пишу і ностальгую за аналогічною радянської продукцією, де браком вважалося навіть якщо в партії буде палиця ковбаси не за розміром. Я вже мовчу про стандарти складу. Зараз про м’ясо в такій продукції можна тільки мріяти. Сардельки, ковбаси, сосиски – це 80% трансгенної сої. Решта – ароматизатори, підсилювачі смаку та консерванти. Такий склад їжі може привести взагалі до чого завгодно, хоч до генних мутацій.
Курячі стегенця
Та що там окост, навіть курей накачують в кращому випадку водою для ваги, в гіршому – невідомо чим. До того ж курей напихають антибіотиками, щоб не хворіли і гормонами росту, щоб курка виростала розміром з теля. А все це призводить до гормональних змін.
Чаї ароматизовані
Зрозуміло, що аромат і колір у такого продукту до природи не має ні найменшого відношення. Тому споживачі, схильні до алергічних реакцій, будьте обережні.
Чіпси картопляні, сухарики
Там така кількість шкідливої хімії, що при постійному вживанні, ці продукти викликають онкологічні захворювання.
Сік в пакетах
Особливо шкідливий для дітей. Якщо вже ваше чадо бавиться такими «соками», то давайте йому не більше 1 склянки на день. Про трепетні написи: «натуральний», «без ГМО» та іншу рекламну замануху, можете забути. Такі соки складаються з хімічних речовин та фруктової сироватки, приблизно 50:50.
Жувальні цукерки, фарбований мармелад, чупа-чупс
Коротше, все яскраве, красиве і пахуче складається з цукрозамінників, барвників та ароматизаторів. Так що, купуючи таке, не забувайте, що саме ви вживаєте.