chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві презентували диво-книгу, наклад якої – 1 примірник

17 квітня 2015 о 20:41

Антон Фрідлянд представив арт-бук «Конспірологія», до якого увійшли 40 оповідань

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Письменник, журналіст, сценарист Антон Фрідлянд презентував книгу, яка вийшла лише в єдиному екземплярі. До книги увійшли 40 нових оповідань, кожне з них можна прочитати у відкритому джерелі, у чому полягає частина концепції арт-бука.

Єдиний екземпляр «Конспірології» створений вручну. Обкладинкою для книги послужив оригінал картини відомого українського художника Олександра Ройтбурда, а футляр для арт-бука створили Рута та Інокентій Коршунови. Всі тексти в книзі виконані каліграфами Марією Олійник та Дариною Степичевою. Вага арт-бука − близько 6 кг.

«У мене немає жодних сентиментальних почуттів стосовно паперової книги. Електронна книга доступна більшій кількості читачів, вона більш компактна і довговічна. На мій погляд, паперова книга незабаром стане долею колекціонерів, тоді як електронна книга перетвориться на стандартний формат. Мені хотілося створити незвичайний арт-проект, доступний великому числу читачів. Мені здається, ніякого протиріччя в цьому немає», − пояснив Антон Фрідлянд.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути