chrome firefox opera safari iexplorer

Казки про музику і під музику: в Києві презентували унікальну дитячу книгу

09 листопада 2011 о 12:54

8 листопада 2011 року в столичному клубі «Культ Ра» пройшла презентація проекту «Музична казкотерапія для малят» та дитячої книжки «Будиночок з води», виданої за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000».

У заході взяли участь Голова Наглядової ради Фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко, літературознавець Оксана Івасюк, а також митці, які працювали над виданням – автор казки «Будиночок з води», письменниця і казкотерапевт Катерина Єгорушкіна, упорядник книги, музикотерапевт Стефан Недериця, композитор і піаніст Дмитро Красноухов, художниця Марися Рудська.

«Будиночок з води» – це не просто книжка. Вона подає цілий комплекс художніх засобів, що допомагають дитині зануритися у казковий світ за допомогою звуків музики і художнього слова, а також у доступній формі вчить музичній грамоті. Катерина Єгорушкіна створила цікаву і повчальну історію. Музичний терапевт Стефан Недериця уклав музичний альбом, у якому гармонійно поєднав класичну музику зі звуками океану, морських мешканців і птахів. А молода художниця Марися Рудська доповнила казковий світ «Будиночка» оригінальними ілюстраціями.

«Ця книга поєднує багато важливих речей, – сказала, звертаючись до присутніх, пані Катерина Ющенко. – По-перше, вона дозволяє доторкнутися до чарівного світу дитинства. По-друге – це українська книжка, а наш Фонд широко підтримує вітчизняне книговидавництво. І по-третє – ця книжка несе дітям мистецтво, музику, і вона вчить їх доброті, дружбі, відповідальності. Думаю, особливо корисною вона буде дітям з особливими потребами».

Також на гостей презентації чекали дитячі конкурси, жива музика і «сеанс казкотерапії» від Катерини Єгорушкіної, яка зачитала фрагменти з книжки «Будиночок з води».

«Будиночок з води» – це друга книжка із серії «Музична казкотерапія для малят», створена тандемом письменниці Катерини Єгорушкіної та музиканта Стефана Недериці. Книга, створена з використанням досвіду дельфінотерапії, містить десять казок про музику. Головні герої книги – Золотий Дельфін, маленьке Дельфінятко, Дядько Океан та Хлопчик Ра, який ніяк не міг навчитись висловлювати свої думки вголос. Це унікальне видання продовжує традицію якісної української книги.

Додала Катерина Зоркіна

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути