chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені довели цілющий вплив мистецтва

07 квітня 2015 о 16:25

Дослідники з університету Каліфорнії довели на практиці, що мистецтво може позитивно впливати на організм людини, зміцнюючи його імунну систему.

Протягом одного дня вчені показували 200 молодим людям арт-твори. Далі вони фіксували емоції, які досліджувані відчували від споглядання прекрасного: співчуття, задоволення, любов, радість, гордість тощо. Аналізи зразків тканин ясен і щік учасників експерименту довели, що в цей час в їхньому організмі вироблялися особливі речовині – цитокіни. Саме вони здатні знижувати в організмі вміст хімічних речовин, що викликають діабет, запалення, серцеві напади та інші хвороби.
 
«Емоції захвату від споглядання творів мистецтва підвищують рівень цитокінів в організмі, що доводить: мистецтво справді позитивно впливає на здоров’я людини та тривалість її життя», – переконаний доктор Дейчер Келтнер з Каліфорнійського Університету в Берклі.

Джерело: ART Ukraine
Розділи: Новини культури

8 вересня

Інші дати
8 вересня відзначають:
  • День танкіста.
  • День працівників газової, нафтової та нафтопереробної промисловості України.
  • День пам’яті жертв фашизму.
  • Міжнародний день солідарності журналістів.
  • Міжнародний день грамотності.
Розгорнути
Олександр Івахненко
1931 – український художник, заслужений діяч мистецтв України. Автор перших поштових марок незалежної України.
Розгорнути
Народилася Наталія Ужвій
(1898 – 1986), українська акторка театру та кіно. Народна артистка СРСР, лауреат Державної премії ім.Т.Шевченка. В її репертуарі близько 213 ролей у театрі та 20 у кінофільмах («Назар Стодоля», «Кармелюк», «Тарас Шевченко», «Украдене щастя», «Українська рапсодія»).
Розгорнути