chrome firefox opera safari iexplorer

У Карпатах відкриють безкоштовну Хату для гостей з усього світу

26 травня 2015 о 15:40

У липні має стартувати цікавий проект – Хата в Карпатах, де зустрінуться мандрівники з усього світу.

Як повідомила «Галицькому кореспонденту» харків’янка Ліна Бєрова, яка наразі працює перекладачем-фрілансером у Мюнхені, минулого року вона гостювала у своїх івано-франківських друзів.

Вражена місцевими краєвидами і культурою, дівчина вирішила організувати цікавий проект. Ліна подумала: чому б не здати в оренду свою німецьку квартиру, а на ці кошти винайняти хату в Карпатах, куди б можна було запросити охочих з усього світу.

Хата стане міжнародною платформою для мирного і творчого спілкування. Плануються різноманітні семінари на цікаві теми, літературні читання. Кожен може звернутися зі своїми пропозиціями. Це можуть бути гуртки, концерти, майстер-класи тощо.

І найголовніше – проживання у хаті буде безкоштовним. Хату орендують на два місяці в Косівському районі. Свій вибір Ліна пояснює тим, що тут розвинений транспортний вузол і активна творча тусовка. Наразі організаторка ще шукає будинок, який би найбільше відповідав вимогам Хати. Основна умова – мінімум меблів.

Всі охочі погостювати в Хаті повинні дотримуватися правил: під час проживання суворо заборонено вживати алкоголь і наркотики, обов’язкова наявність килимка чи спальника. Максимально можлива кількість мешканців – близько 30 людей. Термін перебування становить п’ять днів, але, якщо гість не порушує правила Хати і ще й приносить якусь користь, він може залишитися на довший період.

Аби потрапити до Хати, потрібно заздалегідь забронювати місце, зв’язавшись із Ліною Бєровою. Проект має свою сторінку в соціальній мережі Фейсбук, де можна знайти контакти організаторки. Хата відчиниться з середини липня і прийматиме гостей аж до кінця літа.

Джерело: firtka.if.ua
Розділи: Туристичні новини

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути