chrome firefox opera safari iexplorer

Українські дизайнери створили ескізи за мотивами творчості Катерини Білокур

09 травня 2015 о 13:01

Нещодавно у виставковому просторі «Атмосфера» відбулася презентація проекту «Атмосфера Катерини Білокур», присвяченого видатній українській художниці.

Широкому загалу представили фотопроект, у якому відомі українки поринули у квітковий світ Білокур, унікальний історичний проект, створений за листами самої художниці, модний проект, у якому 12 українських дизайнерів продемонстрували ескізи колекцій за мотивами творчості Білокур, а також інсталяцію з 20 тисяч квітів, до створення якої до кінця травня може долучитися кожен охочий.

У квітковому фотопроекті взяли участь телеведучі Соломія Вітвіцька та Юлія Зорій, співачки Ната Жижченко (ONUKA) та Єва Бушміна, дизайнер Ольга Навроцька.

«Нашу команду надихнула вітальність і натуралістичність живопису Катерини Білокур, її захоплення українською природою, спрага жити і творити. Стала відкриттям складність творчого шляху і відсутність наставників, жага пізнання мистецтва і самовіддане служіння йому в ім'я високої мети. Такі проекти не тільки важливі, але й необхідні для популяризації українського мистецтва серед молодих людей, це відкриває завісу незаслуженого забуття, яка довгі роки приховувала великі таланти нашого народу», − розповіла Cultprostir дизайнер та учасниця проекту Олена Рева (ELENA REVA).

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути