chrome firefox opera safari iexplorer

Українці провели масову акцію з медитації

05 червня 2015 о 10:00

У центрі Києва на Хрещатику відбулася масова акція з медитацією за давньою китайською системою самовдосконалювання Фалунь Дафа. Більше сотні людей зібралося тут, посеред галасливого міста, щоб продемонструвати східні енергетичні вправи, що дозволяють знайти спокій і гармонію, повідомляє телеканал NTD.

У центрі Києва на Хрещатику відбулася масова акція з медитацією за давньою китайською системою самовдосконалювання Фалунь Дафа. Більше сотні людей зібралося тут, посеред галасливого міста, щоб продемонструвати східні енергетичні вправи, що дозволяють знайти спокій і гармонію, повідомляє телеканал NTD.

Учасниця акції Арміна Михайлова працює в кіноіндустрії, її задача полягає в підборі акторів. Вона каже, що до того як почала займатися, вона сильно втомлювалася. «В мене були психологічні зриви, і я весь час плакала, не могла знайти себе. Коли я почала займатися медитацією, моя робота набагато полегшилася», — сказала вона.

Учасники акції — люди різних віків, із різних міст України. Деякі приїхали із зони бойових дій.

Так, Ольга Мясоєдова приїхала з Донбасу: «У нас там йде війна. Моє місто окуповане. Його бомбили і руйнували. І в першу чергу медитація дала мені заспокоєння душі, спокій у думках і свідомості».

Інша учасниця акції, Ірина Рудська, також мешканка Донбасу, каже, що медитація дає спокій душі, гармонію і можливість інакше дивитися на життя.

У заході брали участь не тільки дорослі, а й діти, які також із легкістю виконували вправи і ділилися своїми переживаннями: «Я щоранку медитую і стаю спокійнішою, і це мені допомагає з уроками, і тому я краще за всіх читаю в класі», — говорить Оленка Вітряк.

Багато перехожих були приємно здивовані східною практикою в центрі столиці.

«Ці люди досягають такого ступеня розслабленості, впевненості в тому, що можуть просто серед білого дня розслабитися. Вони дають ще більший стимул нам, щоб просто сісти і розслабитися», — зазначив один із перехожих.

За словами організаторів, акція була приурочена до Дня міста Києва і проводиться, щоб привнести спокій і гармонію в міське життя. Учасники демонстрували 5 комплексів вправ Фалунь Дафа: чотири стоячи і одне сидячи в позі «лотоса». Однак, згідно зі вченням, потрібно не тільки виконувати вправи, але й дотримуватися в своєму житті принципів істини, доброти і терпіння. Медитацією за Фалунь Дафа займаються мільйони людей по всьому світу. В той же час, в Китаї комуністична партія репресує цю групу людей.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути