chrome firefox opera safari iexplorer

Улюблена кава – 9 цікавих фактів

08 червня 2015 о 10:00

Кава — один з найулюбленіших напоїв багатьох людей всього світу в усі часи. Його оспівував у своїй творчості Йоганн Себастьян Бах написав «Кавову кантату», Оноре де Бальзак також брав натхнення з цього напою. Не даремно, адже під час написання «Людської комедії» він випив приблизно 15 000 чашок міцної кави.

Давайте ж детальніше познайомимося з цим напоєм. Отже, вашій увазі ми представляємо найбільш цікаві факти про каву:

1. Незважаючи на таку популярність все ж знаходяться люди, яким цей напій не до вподоби. Але цей факт зацікавить навіть їх. Адже саме він допоможе вам тримати своє тіло в тонусі завдяки спеціальній ванні, яка активно використовується в Японії. Секрет цієї процедури простий — необхідно підготувати кавову масу в розігрітій до 60 градусів ванні.

2. А чи знали ви, що зерна кави дозрівають нерівномірно. На гілці ви можете зустріти як стиглі, так і нестиглі. Саме тому каву збирають вручну. При цьому варто відзначити, що професійний збирач за зміну може зібрати близько 10 кошиків, а це приблизно 2 400 чашок цього напою.

3. Вашій увазі ми представляємо ще одного кавомана — Бетховена, у якого був свій особливий рецепт приготування цього напою. А секрет дуже простий, на кожну порцію напою він розраховував рівно 60 зерен.

4. А чи знали ви, що такий приємний аромат надає кави спеціальна есенція, яку ще називають кавове масло.

5. Цікавий факт — найдорожча кава в світі має свій особливий рецепт приготування. Запитаєте ви, а що в цьому, власне, незвичайного? Як виявилося його виготовляють з екскрементів маленького звірка Мусанг, який харчується виключно кавовими плодами. Як пояснюють виробники саме таким чином зерна проходять спеціальну природну обробку, яку складно створити в лабораторних умовах.

6. А ось цукор в каву додавали не завжди. Аж до 1715 року люди пили його не додаючи туди цукор.

7. Популярність цього напою настільки висока, що цей продукт є одним з найпоширеніших товарів.

8. Найбільшою країною виробником кави є Бразилія, а за нею йде В'єтнам. Тому будьте уважні при виборі цього товару. При цьому, чим темніше зерна, тим менше в них кофеїну.

9. Зародження цього чудового напою почалось у 15 столітті, саме тоді почали його вирощувати.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути