Більшість людей вважають, що суші — це живильна низькокалорійна їжа, але нове дослідження, проведене вченими з Ратгерського Університету (США) показало, що насправді вони можуть бути небезпечні для здоров’я.
Згідно з отриманими даними, люди, які регулярно їдять суші, можуть бути схильні до підвищеного ризику серцево-судинних захворювань. Часто вживаючи суші, люди відчувають вплив небезпечних рівнів ртуті, які містяться в рибі.
Метилртуть, знайдена в рибі, може викликати хвороби серця, проблеми з мозком і розвитком нервової системи, а також зниження когнітивних функцій.
Дослідники також відзначають, що метилртуть може протидіяти позитивним ефектам жирних кислот Омега-3.
Найбільша кількість метилртуті була виявлено в тунці. Більш низький рівень даного з’єднання мають вугор, краб, лосось і водорості.