chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені: суші можуть бути небезпечні для здоров’я

04 червня 2015 о 11:57

Більшість людей вважають, що суші — це живильна низькокалорійна їжа, але нове дослідження, проведене вченими з Ратгерського Університету (США) показало, що насправді вони можуть бути небезпечні для здоров’я.

Згідно з отриманими даними, люди, які регулярно їдять суші, можуть бути схильні до підвищеного ризику серцево-судинних захворювань. Часто вживаючи суші, люди відчувають вплив небезпечних рівнів ртуті, які містяться в рибі.

Метилртуть, знайдена в рибі, може викликати хвороби серця, проблеми з мозком і розвитком нервової системи, а також зниження когнітивних функцій.

Дослідники також відзначають, що метилртуть може протидіяти позитивним ефектам жирних кислот Омега-3.

Найбільша кількість метилртуті була виявлено в тунці. Більш низький рівень даного з’єднання мають вугор, краб, лосось і водорості.

23 грудня

Інші дати
Народився Степан Тимошенко
(1878, с.Шпотівка, Сумська область – 1972) – український вчений у галузі механіки. Автор фундаментальних праць з теорії опору матеріалів, теорії пружності та коливань. Один із організаторів і перших академіків Української академії наук. Основоположник школи прикладної механіки в США.
Розгорнути