chrome firefox opera safari iexplorer

Відзавтра для отримання шенгену необхідно буде здавати відбитки пальців

22 червня 2015 о 15:10

Відповідно до вимог Візового кодексу ЄС, завтра, 23 червня 2015, в Україні буде введена обов'язкова процедура збору біометричних даних заявників при оформленні шенгенських віз.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

«У базу даних буде внесена вся інформація, що міститься в анкеті, яку подають у консульство, а також цифрова фотографія і відбитки всіх пальців рук. Зняття відбитків пальців здійснюється з використанням електронного сканера», — йдеться в повідомленні.

Біометричні дані заявників будуть зберігатися в БІС протягом 59 місяців і використовуватися при обробці наступних клопотань про видачу візи.

Під час першого звернення за візою заявник повинен особисто з'явитися в консульство для здачі відбитків пальців.

Цю процедуру не треба проходити дітям до 12 років, людям, у яких зняття відбитків пальців фізично неможливо, монархам, главам держав та їхні дружинам, членам офіційних делегацій під час дипломатичних поїздок.

Візи, видані до 23 червня, залишаються дійсними.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути