chrome firefox opera safari iexplorer

День Незалежності відсвяткують парадом та спільною молитвою у Софії

11 серпня 2015 о 12:50

У Києві 24 серпня відбудеться парад Незалежності, спільна молитва у Софї та концерт «Європейська симфонія — Українській Незалежності».

Про це повідомляє прес-служба Мінкультури.

«23 серпня на Софійській площі у Києві відбудеться урочисте підняття Державного Прапора України за участю Президента України, керівників органів державної влади та відкриття виставки бойових прапорів частин Збройних Сил, Національної гвардії України, Держприкордонслужби, які брали участь в антитерористичній операції», — зазначається в повідомленні.
Церемонія підняття Державного Прапора пройде також по всій Україні та у дипломатичних представництвах за кордоном. Цього ж дня відбудеться поховання на території Парку Вічної Слави у Києві останків воїна, що загинув під час проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, та перепоховання останків воїна часів Другої світової війни.
У пам'ять про загиблих воїнів — захисників України буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання. 23 серпня у Національній опері України до Дня Державного Прапора відбудеться мистецький захід «Ніхто, крім нас».
У День Незалежності традиційно відбудеться покладення квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014-го та антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях.
На Хрещатику та Майдані Незалежності у Києві пройдуть зведені колони Збройних Сил, Національної гвардії України, Держприкордонслужби — «Парад Незалежності», під час якого Президент України передасть представникам підрозділів (частин) бойові прапори.
24 серпня релігійним організаціям запропоновано провести молитви за Україну в храмах усіх конфесій, а також планується молитовний захід у соборі Святої Софії Національного заповідника «Софія Київська».
У Національній опері України заплановано проведення мистецького заходу «Європейська симфонія — Українській Незалежності», присвяченого 24-й річниці Незалежності України. Такий же захід відбудеться і на Хрещатику.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути