chrome firefox opera safari iexplorer

Цьогоріч у Львові скасували фестиваль «Золотий лев»

22 вересня 2015 о 12:08

Цьогоріч через брак коштів у Львові скасували Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев».

Про це у коментарі ІА ZIK повідомив директор фестивалю «Золотий лев» Ярослав Федоришин.

«За 60 тис. грн провести фестиваль у Львові неможливо. Фестивалю може і не бути наступного року, якщо до цього не поставитися надзвичайно серйозно, зокрема, і з фінансового боку», – заявив Ярослав Федоришин.

Він зазначив, що на «Золотий лев» потрібно щонайменше 1 млн грн.

«Завжди ці фестивалі коштували недешево, але й долар тоді коштував менше. А зараз, коли гривня знецінюється, то здається, що 60 тис. грн – це великі гроші. Насправді це небагато. Не можна було провести навіть мінімальний фестиваль, адже, щоб поселити людей у готелях, потрібно мінімум 200 тис. грн», – повідомив директор «Золотого лева».

Він зазначив, що минулі роки з фінансуванням допомагали міська, обласна ради, Мінкультури, спонсори, зокрема, польський Інститут Адама Міцкевича, Гете-інститут. Крім того, були доходи від вистав, що відбувались у театрах. Однак за минулий рік не повернули ще 150 тис. грн.

«Цього року не збираюсь усе знову тягнути на своїх плечах, щоб потім відбиватися від людей, у яких позичив гроші», – наголосив Ярослав Федоришин.

«Надіюсь, що «Золотий лев» буде у Львові. Якщо не тут, то в іншому місті. Фестиваль має свій бренд, який хоче бачити і в інших містах, а Львів отримує лише рекламу», – додав директор «Золотого лева».

Довідка

Фестиваль «Золотий лев» – єдиний театральний фестиваль, який концентрує в собі всі театральні тенденції сучасного мистецького прогресу. Фестиваль набрав у Міжнародному театральному середовищі авторитет та формує позитивний міжнародний імідж нашого міста і тим самим сприяє розвитку культурних та туристичних зв’язків України.

Початки фестивалю «Золотий лев» сягають 1989 р. коли у м. Львові було проведено Всеукраїнський огляд недержавних театрів-студій, які на той час повновладно виникали в Україні на хвилі так званих перебудовчих процесів в Радянській театральній культурі як нові форми театральних труп, шкіл, концепцій, тощо.

Свою назву фестиваль отримав у 1992 році вже як повноцінний фестиваль України.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути