chrome firefox opera safari iexplorer

Які країни Європи видають найбільше книг? (карта)

03 вересня 2015 о 12:39

Якуб Маріан, чеський лінгвіст та автор персонального блогу, присвяченому культурі,вирішив дослідити, які країни Європи видають найбільше книг щороку. Згідно з даними, які він отримав з різноманітних офіційних джерел, найбільш продуктивною країною за книговидавництвом виявилась Великобританія: щороку тут публікується понад 184 000 найменувань нових книг.

В перерахунку на мільйон населення це понад 2870 книг. Україна за цим показником займає одні з останніх місць: щороку у нас виходить лише 470 нових найменувань на мільйон жителів. Несподівано високі показники виявились у Білорусі, яка видає приблизно стільки ж книг, як і Іспанія та Німеччина.

books-published-total

Для країн, позначених N/A не було даних взагалі або ж ці дані були непідтвердженими, тому автор вирішив не включати їх до переліку.

Джерело: inspired
Розділи: Новини культури

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути