chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах видали книжку, де Симоненко «увічнив» дітей своїх колег

06 жовтня 2015 о 17:58

У Черкасах побачили світ казки Василя Симоненка “Цар Плаксій та Лоскотон” і “Подорож у країну навпаки”. Книжка має оригінальний зовнішній вигляд – вона фігурна й оформлена як брама до чарівного світу казок. Усередині – графічні малюнки золотистим контуром і за бажання малого читача їх можна розмальовувати, повідомляє Рідна Черкащина.

«У Василя Симоненка є дві дитячі казки. І якщо “Цар Плаксій та Лоскотон” є в шкільній програмі, то “Подорож у країну навпаки” з неї випадає. Але саме ця казка мені цікавіша, бо її герої – діти журналістів, які працювали з Василем: Володя – це син Лілії Шитової, Лесь – син самого Василя. Ця історія мене зацікавила і ми загорілися видати казки. Тим більше, що 2015 рік оголошено роком Василя Симоненка, – розповідає видавець Юлія Чабаненко. – Казки написані в Черкасах, прототипи героїв – черкащани, ілюстрації робила черкаська художниця. Тобто книжка – типово черкаський продукт».

Дотепна ідея видавця – малечі пропонується стати співавтором книжки, розмалювавши малюнки на сторінках. Хоча малюнки естетично виглядають і не розфарбованими.

ck.ridna.ua

 ck.ridna.ua

Книжка видана накладом у тисячу примірників. Юлія Чабаненко впевнена, що казки Симоненка можна починати читати дітям уже з молодшої групи дитячого садка. Будуть вони цікавими і для школярів початкових класів.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути