chrome firefox opera safari iexplorer

«Шевченківський гай» у Львові хочуть назвати на честь Шептицького

02 листопада 2015 о 15:09

Працівники музею народної архітектури та побуту у Львові виступили з ініціативою присвоїти музею ім’я Андрея Шептицького. Таку ініціативу трудовий колектив озвучив під час наукової конференції, присвяченої Андрею Шептицькому, що відбулась цими вихідними.

За словами директора музею Романа Назаровця, назва «Шевченківський гай» — народна. Вона не має жодного стосунку до офіційної назви музею. Тож, на його думку, присвоєння музею імені митрополита не буде дисонувати із неофіційною назвою.

Наразі така пропозиція залишається лише на рівні ініціативи музейників. Сам директор поки що не звертався із офіційним зверненням до управління культури Львівської міської ради.  

Чиновник додав, що назвати музей на честь Шептицького вирішили, оскільки у 1931 саме він перевіз до музею першу церкву і освятив її. Таким чином митрополит фактично заснував музей під відкритим небом.

«У суботу-неділю у музеї була конференція, що називалась «Музей народної спадщини митрополита Андрея Шептицького». За її результатами підписали резолюцію із пропозицією присвоїти музею ім’я Андрея Шептицького», — сказав Роман Назаровець.

Після того, як організатори конференції скеруюють офіційний лист із проханням присвоїти музею ім'я Андрея Шептицького, цю пропозицію розглядатиме управління культури Львіської міської ради.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути