chrome firefox opera safari iexplorer

В УКУ відбудеться літня школа з вивчення соціальної думки митрополита Шептицького

23 березня 2012 о 21:18

Інститут релігії та суспільства УКУ оголошує набір на навчання у літній школі «Соціальна думка митрополита Андрея Шептицького: порятунок євреїв і сучасні проблеми людинолюбства», яка відбуватиметься з 25 червня по 1 липня в Українському католицькому університеті.

Головний акцент цьогорічної школи буде поставлено на акціях порятунку євреїв, які здійснював митрополит Андрей під час Другої cвітової війни.

Як зазначають організатори, метою програми є глибше ознайомити учасників школи з духовним спадком та діяльністю митрополита Андрея. Під час навчання щоранку відбуватимуться тематичні заняття й дискусії з лекторами, а опісля – обговорення у малих групах з модератором.

Таким чином, організатори хочуть показати актуальність соціального вчення Церкви та випрацювати постійнодіючий інтенсивний літній курс, на якому який вивчатимуть суспільну думку митрополита Андрея Шептицького.

До участі у школі організатори запрошують студентів гуманітарного напрямку студій, мирянських та політичних діячів, а також усіх, хто бажає поглибити знання християнського суспільного вчення, незалежно від релігійно-конфесійної приналежності. Вік учасників 18 – 40 років.

Остання дата прийому документів – 25 травня. На завершення курсу учасники отримають сертифікат.

Додамо, що Інститут релігії та суспільства УКУ вже вдруге організовує таку літню школу. Минуло річ учасниками сертифікатної програми «Суспільна думка Митрополита Андрея Шептицького та сучасність» стало 27 учасників з усієї України – Львова, Харкова, Донецька, Києва та з Росії.

Прес-служба УКУ

Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути