chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відбудеться презентація рідкісного стародруку — Лицьової Біблії

11 листопада 2015 о 10:41

11 листопада в столичному Інституті релігійних наук св. Томи Аквінського відбудеться презентація рідкісного стародрука «Historiae biblicae Veteris et Novi Testamenti», повідомляє РІСУ.

Пропонована книга – факсимільне видання рідкісного стародруку «Historiae biblicae Veteris et Novi Testamenti» («Історія Біблії, Старого і Нового Заповіту»), що вперше було надруковане у видавництві братів Клауберів в Ауґсбурзі в 1748 р. Примірник цього рідкісного видання 1748—1757 рр. зберігається в фондах Музею книги і друкарства України і не зафіксований в жодній з інших наукових колекцій України.

Книга «Historiae biblicae Veteris et Novi Testamenti», або Лицьова Біблія, тобто Біблія в ілюстраціях, видана форматом ін-фоліо (в аркуш) і складається з 100 сюжетних гравюр-мідьоритів, що презентують найважливіші сюжети Біблії в їх послідовності.

Ілюстрації виконані братами Клауберами за роботами Йогана Адама Стокмана (1720—1783), знаного в Ауґсбурзі живописця, рисувальника, гравера. Книга супроводжується детальним науковим коментарем та адаптованим перекладом тестів з латинської на англійську і українську мови.

Видання розраховане на поціновувачів давнього мистецтва та стародавньої книги, зацікавить як науковців, так і широкий загал читачів.

Це факсимільне видання представлено в Кембриджській і Британській бібліотеках (Лондон), а також у Бібліотеці Конгресу (Вашингтон) і Метрополітан Музеї (Нью-Йорк). Видано тиражем у 1000 екземплярів.

Керівник проекту – Ольга Попович. Упорядкування, передмова – Валентина Бочковська. Художнє оформлення – Олена Поліщук. Фотографії – Богдан Пошивайло. Фінансування проекту і видання книги – Видавництво «Каламар».

Спеціальним гостем презентації буде Тарас Компаніченко.

Подія розпочнеться 11 листопада о 19.00 за адресою: Київ, вул. Якіра, 13 (ст. м. “Лук’янівська”), Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського, зал Aula Magna, 1-й поверх. Вхід вільний.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути