chrome firefox opera safari iexplorer

79% українців не задоволені рівнем культури у своєму місті

18 грудня 2015 о 12:03

Лише 21 % українців задоволені рівнем культури у своєму місті. Про це свідчить опитування мешканців шести міст України. Опитування провів Гете-Інститут в Україні у рамках проекту «Культурно-освітня академія». Українці мали відповісти на запитання, чи задоволені вони культурними заходами, які проходять у їхніх містах, і чого їм бракує в організації дозвілля.

Опитування проводилось у таких великих містах, як Київ, Одеса, Запоріжжя, а також у містах із населенням менше 35 тис осіб (Жмеринка, Бучач, Добропілля).

Метою опитування було з’ясувати, чим відрізняється культурне життя у мегаполісі і маленькому місті. Так, більшість респондентів у великих містах (64%) відповіли, що відвідують культурні події, в той час як у маленьких містечках цей показник сягає 56%. Серед головних причин мешканці маленьких міст брак цікавих подій (34%), брак коштів (28%) та часу (25%). У той же час більшість респондентів у великих містах (51%) посилаються в першу чергу на брак часу і лише 14% — на відсутність цікавих заходів.

Загалом 24% українців не знаходять цікавих для себе заходів. При цьому 29% мешканців малих міст оцінюють рівень культурних подій у своєму місті як «низький», тоді як 15% ставлять оцінюють його високо. У мегаполісах лише 8% респондентів низько оцінюють ті культурні заходи, що відбуваються, а 26% вважають рівень культурних заходів високим. 57% респондентів назвали культурні події «середніми».

Згідно із опитуванням, найпопулярнішими подіями у великих містах стали концерти (36%), у маленьких — виставки (12%). У той же час найбільше мешканцям великих міст бракує концертів (17%), театральних вистав (15%), музичних  та кінофестивалів (14%). Маленькім містам  бракує концертів (25%), фестивалів (25%), театральних вистав (19%).

В опитуванні взяли участь 800 осіб: жінки та чоловіки віком від 25 до 55 років. Опитування проводилось за випадковою вибіркою.

Проект «Культурно-освітня академія», заснований Гете-Інститутом, спрямований на підтримку визнання і професіоналізації українських культурних установ та ініціатив, а також на об’єднання за допомогою спільних освітніх програм, візитів і дискусійних майданчиків активних діячів із державних і недержавних структур і на створення у такий спосіб можливостей для розробки надійних перспектив розвитку культурно-освітньої галузі.

Нагадаємо, що у листопаді  у Києві, Бучачі, Жмеринці, Одесі та Добропіллі з’явилися афіші подій, які ніколи не відбудуться. Ініціював проект так само Гете-Інститут, аби привернути увагу до проблем культурного життя на периферії.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури